De honingbij wordt ook wel, europese (zwarte) (honing)bij, huisbij of westelijke honingbij genoemd. De naam 'bij' is afgeleid van het Middelnederlandse woord bie, de herkomst hiervan is onzeker. 2 Het woord bie werd zover bekend voor het eerst gebruikt in 1240. 3 Een zwerm bijen wordt "imme" genoemd, hetgeen tot " imker " geleid heeft. De nederlandstalige naam honingbij slaat op het vermogen om nectar te verzamelen en dit met behulp van enzymen om te zetten naar honing zodat het langer houdbaar blijft. Er zijn vele soorten bijen die honing verzamelen maar de honingbij is hiervan verreweg de bekendste soort. De wetenschappelijke naam Apis mellifera betekent letterlijk bij ( apis ) die honing draagt ( melli-fera ). De honingbij behoort tot de familie van de bijen (Apidae deze familie van vliesvleugelige insecten wordt vertegenwoordigd door ongeveer.000 soorten.

wat betekent koolhydraten zijn in de winter een moer en ongeveer.000 werkbijen aanwezig; er zijn dan geen darren. In de zomer zijn enkele honderden darren aanwezig en kan het aantal werksters oplopen tot.000. 1, inhoud, naamgeving en taxonomie bewerken, apis mellifera mellifera is de ondersoort die onder andere in België en Nederland wordt aangetroffen.

Omdat de honingbij een van de best bestudeerde insecten is, is veel bekend over het complexe gedrag en het al even complexe kliersysteem dat daarbij een rol speelt. De honingbij is niet de enige bestuiver, maar vanwege het wereldwijde voorkomen en de grote aantallen is de honingbij een van de belangrijkste bestuivers van bloeiende planten. Kunstmatige bijenvolken moeten regelmatig onderhouden worden om puistjes ze van afval te ontdoen en om de honing te oogsten. Onder natuurlijke omstandigheden bouwen de bijen steeds een nieuw nest om aan nestparasieten te ontkomen. Het onderhoud wordt uitgevoerd door professionele bijenhouders die imkers worden genoemd. De tak van de entomologie die gespecialiseerd is in bijen heet apidologie. Het bijenvolk kent verschillende verschijningsvormen, die kasten worden genoemd: de 'moer de 'werkster' en de 'dar'. De moer of koningin is het zeldzaamst. De koningin is degene die het nest in stand houdt door grote hoeveelheden eitjes te leggen, tot 2000 per dag. De werksters zijn net als de moer vrouwelijk. De meeste individuen in een kolonie honingbijen zijn werkster.

wat betekent koolhydraten

Blog lees hier alles over een Active


De honingbij apis mellifera ) is een vliesvleugelig insect uit de familie van de bijen en hommels. De honingbij komt algemeen voor in grote aantallen. De honingbij wordt gewaardeerd vanwege de rol als bestuiver van vele plantensoorten, waaronder fruitbomen. Daarnaast is de honingbij de belangrijkste leverancier maanden van verschillende natuurproducten zoals honing, bijenwas, koninginnengelei en propolis. De honingbij wordt op grote schaal in kunstmatige bijenkorven gehuisvest voor productiedoeleinden. De honingbij wordt echter ook bedreigd door de mens, en de aantallen van de soort nemen. Belangrijke oorzaken zijn verschillende vermoedelijke bijen parasieten en insecticiden, maar veel is onbegrepen.

Wat betekent fotosynthese?, wat


Ketose en wat dat betekent. De vorm van koolhydraatarm eten waarbij je zo weinig koolhydraten eet en die vervangt met vetten en eiwitten dat je lichaam in een. Maar je kunt wel een gezonde keuze maken door zo veel mogelijk langzame of complexe koolhydraten te eten. Er heerst een soort van koolhydraten -angst in Nederland. Is die angst terecht? Zijn koolhydraten echt slecht voor je? Wat doen ze met je lichaam?

wat betekent koolhydraten

In voedingsmiddelen zitten verteerbare koolhydraten en niet-verteerbare koolhydraten. Wat is een isocalorisch dieet? De isocalorisch dieet is een gematigd koolhydraat, matig vet dieet dat lijners maakt eten wat ze willen zolang ze verbruiken dezelfde hoeveelheid koolhydraten, eiwitten en vetten dagelijks. Biologisch gezien zijn koolhydraten moleculen die bestaan uit koolstof, waterstof en zuurstof. Maar in de wereld van de voeding zijn koolhydraten én van de meest omstreden onderwerpen. Koolhydraten, ook sachariden genoemd, zijn een bepaald type verbindingen van koolstof-, waterstof- en zuurstofatomen waarbij de waterstof- en zuurstofatomen in een. Waarvan suikers staat vaat in de tabel met voedingswaarden van een product onder het kopje koolhydraten : leuke Wat betekent dat nu eigenlijk?

Wanneer een persoon hoort de zin acne hoog in koolhydraten, betekent dit meestal dat een type van voedsel heeft een hoog niveau van koolhydraten in het. Beste jasper, Op de verpakking van producten staat onder het aantal koolhydraten altijd waarvan suikers. Zou je aub kunnen toelichten wat dit betekend. Brinta is Breakfast instant tarwe Brinta is een Nederlands ontbijtproduct gemaakt van volkorentarwemeel. Het bevat belangrijke voedingsstoffen als eiwitten, (samengestelde) koolhydraten, vitamines en mineralen.

Wat zijn koolhydraten, energie


Hieronder vind je 9 betekenissen van het woord koolhydraten. Je kunt ook zelf een definitie van koolhydraten toevoegen. Aangezien het de brandstof is van het menselijk lichaam hebben we dagelijks heel wat koolhydraten nodig. Wat dus betekent dat. Koolhydraten familie van voedingsstoffen: suikers, meel, zetmeel, brood, aardappel, zie ook low-carb, carbohydrates.

In druiven zijn de meeste koolhydraten suikers Carbohydraten is een ander woord voor koolhydraten. Vraag krijg ik de vraag wat het toch betekent : koolhydraten waarvan suikers op die etiketten. Tijd om dat duidelijk te krijgen! Koolhydraten zijn de energiebron voor ons lichaam. Wat niet betekent dat iemand met diabetes mellitus geen koolhydraten mag eten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor het lichaam. Wie gezond eet haalt tussen de 40 en 70 van de energie uit koolhydraten.

Ketose en wat dat betekent

Overgenomen van " ".

griep wat betekent koolhydraten

Wat koolhydraten, zijn tabel / Lijst

Deze telwoorden worden dan gevolgd door de gezond uitgang -ose. Met de term hexose worden dus alle koolhydraten aangeduid met zes koolstofatomen. Indeling op basis van reactiviteit bewerken koolhydraten bevatten in de open ketenstructuur altijd een tweemaal gebonden zuurstofatoom. Zit dit zuurstofatoom dubbelgebonden aan het eind van de keten, dan is de verbinding dus een aldehyde en spreken we van een aldose, zit het zuurstofatoom in het midden van de keten, een keton dus, dan wordt van een ketose gesproken. Aldosen reageren makkelijk met oxiderende reagentia, ketosen niet. Aldosen worden ook reducerende suikers genoemd. Glucose is de bekendste aldose. Als oxiderende reagentia worden gebruikt: Tollens, op basis van Ag benedict, op basis van cu 2 Fehlings, ook op basis van Cu2, andere manier van oplossen van het koperzout In de natuur wordt 'glucose' aangemaakt in groene planten door het fotosyntheseproces.

Plantenetende organismen betrekken hun kortademig koolhydraten uit dit plantaardig zetmeel, carnivoren uit het in vlees aanwezige dierlijke zetmeel. In de stofwisselingsprocessen van levende organismen nemen de afbraak (van onder andere zetmeel naar de celbrandstof glucose ) en opbouw (van glucose naar onder andere de reservestof zetmeel) van koolhydraten een centrale plaats. Suiker is in het dagelijks gebruik de benaming voor een zoetsmakende koolhydraat, sacharose, die veel in de keuken wordt gebruikt. In de fysiologie wordt de term "suikers" of "snelle koolhydraten" gebruikt als synoniem voor kleine koolhydraatmoleculen: mono - en disachariden. "Langzame koolhydraten" is een fysiologisch synoniem voor zetmeel(moleculen). Inhoud Indeling van koolhydraten bewerken Er zijn verschillende manieren om de veelheid van koolhydraten in groepen onder te verdelen: op grootte van de moleculen op aantal koolstofatomen in het molecuul op chemische reactiviteit. Indeling op grootte van het molecuul bewerken koolhydraten kunnen bestaan uit 1, 2, enkele of zeer vele monosacharide-eenheden. Indeling op aantal koolstofatomen bewerken Om de koolhydraten in groepen te verdelen op basis van het aantal koolstofatomen wordt gebruikgemaakt van de in de chemie gebruikelijke telwoorden tri-; tetr-; pent-; hex- en hept.

Koolhydraten : Wat zijn het en wat

Uit wikipedia, de vrije encyclopedie, ga naar: navigatie, zoeken, koolhydraten, ook sachariden genoemd, zijn een bepaald type verbindingen van koolstof, waterstof - en zuurstofatomen waarbij de waterstof- en zuurstofatomen in een verhouding 2:1 voorkomen: algemene formule Cn(H2O)m. Koolhydraten kunnen als een hydraat van koolstof worden beschouwd en behoren daarmee tot de organische verbindingen. Lang niet alle verbindingen in de levende natuur die als koolhydraten zijn geclassificeerd beantwoorden evenwel aan deze verhoudingsformule. Ook derivaten met andere atoomtypen en andere verhoudingen dieet worden tot de omvangrijke groep van de koolhydraten gerekend zolang ze dezelfde basisstructuur hebben. Zo worden ook desoxyribose (C5H10O4) en glucosamine (C6H13O5N) tot de koolhydraten gerekend, melkzuur (C3H6O3) daarentegen niet. Koolhydraten zijn leveranciers van de voor het leven benodigde energie en vormen, in de vorm van zetmeel, een onmisbaar voedingsbestanddeel voor vele dieren en de mens. In planten wordt zetmeel uit glucose gevormd, en de glucose via fotosynthese, uit kooldioxide en water.

Wat betekent koolhydraten
Rated 4/5 based on 912 reviews