Op zoek naar een yoga oefening? Hier vind je alle oefeningen : van neerwaartse hond tot de kameel. In Nederlands en Sanskriet. Inclusief de nieuwste series! Een zware oefening voor de zeer ervaren fitnessers. Met een losse stang moet iemand je helpen!

oefeningen beenspieren een goede, actieve stabiliteit. Blijf rustig, schokkende bewegingen zijn een teken van een slechte of verminderde stabiliteit. Er wordt met zo min mogelijk inspanning en kracht geoefend.

Kunt u gemakkelijk 15 herhalingen maken, dan kan het gewicht licht verhoogd worden. Kunt u geen 15 herhalingen maken of krijgt u klachten, ten alle tijde het gewicht verminderen en én van de therapeuten of instructeurs raadplegen. Drink gerust wat tijdens de training. In de fitness moet het drinken wel in een bidon of andere afsluitbare fles zitten. Doe een cooling-down gedurende 15 minuten op uw ideale hartfrequentie. Vraag gerust uw instructeur voor eventuele aanvullingen op uw trainingsschema, tevens voor her-testen. Trainingsvormen, krachttraining: Er wordt met weinig herhalingen en een maximum aan gewichten getraind. Hierbij kweek je wel spierballen maar geen duurkracht, welke we gedurende het dagelijks leven veel nodig hebben. Uithoudingsvermogen: Er wordt met meer herhalingen getraind, 1 tot 3 series van 15 herhalingen zijn aan te raden. Er wordt op ongeveer 70 van het maximum getraind. Vetverbranding: Er wordt gewerkt met veel herhalingen en relatief weinig gewicht.

oefeningen beenspieren

Oefeningen - yoga Online


Waar moet je op letten tijdens het trainen? Gebruik geen zware maaltijd of koffie voor de training. Doe een warming-up gedurende 15 minuten op uw ideale hartfrequentie. Doe uw rekoefeningen na de warming-up en minimaal 1 maal per dag thuis. Neem de juiste uitgangshouding aan, bij twijfel vragen. Streef naar 15 herhalingen bij de oefeningen. Het gewicht is een middel en geen doel. Controleer de bewegingen en voer ze correct uit. Adem door tijdens de oefening; adem bijvoorbeeld uit teatox wanneer u de meeste kracht zet.

Schema en oefeningen vind je hier!


De achterzijde van de bovenarm (triceps) wordt gerkt, door én hand op de rug, achter het hoofd te leggen,. De andere hand de elleboog nog verder naar achteren te trekken. De achterste hand blijft met de rug in contact. De borstspier, de borstspier kun je actief rekken. In zit, stand of buiklig. Belangrijk is alleen, dan de uitgangshouding veilig is en gedurende de hele oefening ook gehandhaafd blijft. Geen holle rug trekken en de kin naar de nek toe ingetrokken houden. Als de nek te veel naar voren wordt geduwd, kunnen ook de oorlellen gedurende de oefening vastgehouden worden. Om de borstspier passief te rekken, wordt er gebruik gemaakt van de muur.

oefeningen beenspieren

Dat kan in zit op een stoel, maar ook in de kleermakerzit of staand. Buitenzijde arm en zijkant romp. De bovenrug wordt gestrekt en het hoofd rechtop gehouden. Zorg ervoor, dat de kin goed ingetrokken wordt en blijft. De uitvoering is heel simpel, houd de handen bij elkaar en maak de armen zo lang mogelijk.

Eerst naar voren en dan naar boven toe. Zodra de spanning iets afneemt kun je de romp naar links en rechts buigen. Je blijft wel recht vooruit kijken. Achterzijde bovenarm, voorzijde borst en buitenkant schoudergordel. De uitgangshouding blijft het zelfde als bij bovenstaande oefening, alleen moet er beter op de nek worden gelet, dat deze niet naar voeren wordt geduwd.

5 goede redenen om op een gymball te gaan zitten


Plaats de voeten schouderbreed uit elkaar anders wordt het moeilijk om het evenwicht te houden. Het achterste been probeer je nu te strekken, waardoor het rekgevoel in de lies van het achterste been toe zal nemen. Bereik je op deze manier niet voldoende rek, duw dan het bekken naar voeren tot er wel duidelijk rek te voelen. Voorzijde bovenbenen, quadriceps, de spieren aan de voorzijde van de bovenbenen kunnen in stand maar ook liggend uitstekend worden gerekt. In stan begin je met het aanspannen van de buik- en bilspieren. Daarna buig je 1 been en pak je de enkel vast, de hiel komt nu tegen de bil aan.

Je houdt je knieën bij elkaar en duwt het bekken recht naar voren. Je voelt de rek vanaf de knie tot de voorzijde van het bekken. In zijlig is deze oefening nog veiliger uit te voeren. Ga op een zij liggen, trek het onderliggende been. Het bovenliggende been buig je, zodat je de enkel kunt vastpakken. De knie trek je naar voren, tot de rek in de spier weer duidelijk te voelen. Probeer zo ontspannen mogelijk te blijven liggen. Armspieren (en schoudergordelspieren de uitgangshouding voor deze oefening is minder relevant, als de lage rug maar niet hol getrokken kan worden. Zorg dus ervoor, dat je goed rechtop zit.

Crosstraining uitrusting online kopen decathlon

Korte kuitspier: (zelfde uitgangshouding begin met een gewone stap naar voren, breng het gewicht weer op het achterste been en buig de knie van deze naar voren. Deze keer wordt de rek lager in de kuit en de achillespees gevoeld. Zet beide workout voeten op heupbreedte! Bij weinig tot geen stretch gevoel, wordt er gebruik gemaakt van een kleine verhoging onder de voorvoet. Ga op de grond liggen en trek een knie zo ver mogelijk naar de borst. De knie blijft daar gedurende de hele oefening gefixeerd. Strek de andere knie en probeer deze gestrekt op de grond te leggen. Als de diepe heupbuigers verkort zijn, wordt de rek in de lies van het gestrekte been gevoeld. Maak een hele grote uitvalspas, zet de voet van het voorste been loodrecht onder de knie en leg het bovenlichaam op het bovenbeen.

oefeningen beenspieren

Machine leg Press - fitness

Steun eventueel met uw rug tegen de muur. Bilspieren b, op de rug liggend wordt een been gestrekt en het andere aan de knie naar de borst getrokken. Wordt hierbij geen rekgevoel opgewekt, dan kan de enkel worden omvat en naar de tegenoverliggende schouder getrokken worden. Als de knie niet gebogen kan worden of het buigen zelf te pijnlijk is, dan kan de knie ook in de knieholte worden vastgepakt. Kuitspieren, lange kuitspier, ga met het gezicht naar de muur staan en breng de heup naar voren. Maak een kleine uitvalspas naar voren en ga het lichaamsgewicht op het achterste been brengen. Let er goed op, dat het achterste been gestrekt blijft en de voet van deze recht naar voren wijst. Duw nu het bekken rustig naar voren tot de hiel van het achterste been dreigt van de grond los te komen. Druk dan de hak richting de grond voor een optimaal resultaat.

Beweeg nu de romp in een rustig tempo naar voren richting voeten waarbij de rug zo horloge recht mogelijk blijft (de rug niet bol maken). De achterzijde van de bovenbenen wordt gerekt, dat wordt meestal vanaf de knieholte gevoelt. Gebruik bij een beperkte beweeglijkheid een handdoek als hulpmiddel. Beenspieren, hamstrings achterzijde bovenbeen b, ga op de rug liggen, een been blijft gebogen. Omvat de knieholte van het andere been met beide handen en trek het hele been gestrekt de lucht in richting bovenlichaam. Om het zenuwmateriaal ook mee op te rekken, wordt op het laatst de hiel naar het plafond geduwd en de tenen tevens opgetrokken. Ga op de grond zitten. Leg een been gestrekt neer, zet de voet van het andere been aan de buitenkant van de knie van het gestrekte been. Trek de gebogen knie rustig richting de tegenoverliggende schouder tot de bilspier op rek komt.

Balansbord voor de proprioceptie en revalidatie domyos

Er zijn twee manieren van stretchen: Lichte stretch: Stretch tot je een lichte spanning voelt en ontspan terwijl je deze stand aanhoudt. Toenemende stretch: ga na de lichte stretch een fractie verder, tot je opnieuw een lichte spanning voelt, ontspan opnieuw en houdt deze stand vast. Tips stretchen: Stretch ontspannen en rustig. Tel tijdens het stretchen en houd de stretch minimaal 10 en maximaal 30 seconden aan. Stretch minimaal 1x en maximaal 3x en voer de duur per herhaling. Zorg ervoor dat je enigszins opgewarmd bent voor het stretchen en pas de stretch aan in de mate waarin je opgewarmd bent. Pijn is een teken dat er te krachtig gerekt wordt. Beenspieren, hamstrings achterzijde bovenbeen a, ga op de grond zitten met gestrekte knieën. Strek de rug op, kruin naar het plafond.

Oefeningen beenspieren
Rated 4/5 based on 858 reviews